Сайт новостей настоящего одессита
Новости Общество

Слідчі Нацполіції оголосили підозру шахраям, які легалізували в Україні понад 25 млн грн незаконного прибутку, отриманого у співпраці з росією

Для оплати послуг з розміщення реклами та конвертації отриманих коштів У криптовалюту, фігуранти використовували московську криптобіржу «Garantex». В Україні, Великобританії та США на неї наклали санкції, щоби завадити росіянам уникнути фінансової блокади, запровадженої після вторгнення в Україну. За даними одного з найвпливовіших економічних видань США «The Wall Street Journal», ця російська біржа переміщує гроші для злочинних угруповань, багатих росіян і терористичної групи, пов’язаної з ХАМАС.

Гроші з підсанкційної російської біржі обготівковувались в Україні через неофіційні обмінні пункти, після чого вносились на банківські рахунки через підставних осіб, які не знали, що беруть участь у злочині. Щоб уникнути кримінальної відповідальності, шахраї залучили 12 осіб серед своїх знайомих та друзів за символічну грошову винагороду і переконували, що використання їх паспортних та банківських даних не призведе до жодних наслідків.

Таким чином без сплати податків фігуранти встигли легалізувати в Україні більше 25 мільйонів гривень, отриманих у ході співпраці з росією.

c572a3bbc72aa694d327e4d7433ed24b.jpeg

Слідчі Нацполіції вже встановили двох учасників злочинної схеми — 26-річних мешканців міста Києва — і оголосили їм про підозру за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального Кодексу України), та відмивання (легалізація) доходів, одержаних злочинним шляхом в великому розмірі (ч. 2 ст. 209 Кримінального Кодексу України).

Фігурантам загрожує до пʼятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України.

Связанные новости

Оккупанты наносили ракетные удары по Одессе

diphenom111

Вадим Ивченко: «Послушайте людей, они против распродажи украинской земли!»

Счетчики на газ одесситы могут установить до 2023 года

Ludmila Bulay

Первый Президент независимой Украины стал Почетным доктором Honoris causa Одесской Юракадемии

Сергей Кивалов: «Помогать нужно всем»

Ludmila Bulay

Грабіжницька хвиля. Що є в списках майна, яке “віджало” угрупування “ЛНР”

diphenom111

Оставить комментарий