Сайт новостей настоящего одессита
Новости Общество

Він все залишив, щоб стати на захист України: рідні воїна просять підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя України

43-річний Артур Пашкуляк з сім’єю проживав в Мукачеві на Закарпатті. Спокійне життя перервав повномасштабний наступ росіян, і залишитися вдома Артур не міг.

«Він казав, що твій дім – це вся батьківщина, за яку потрібно воювати. Він дуже сильна духом людина, занадто сильна. Сильніших духом людей я не бачила ніколи в житті. І вже, напевне, не побачу», – поділилася з LMN 18-річна донька Героя Анастасія.

img_8138-e1683996321724.jpgimg_2480-scaled-e1683996455577.jpeg

Після повномасштабного вторгнення Артур Пашкуляк добровольцем пішов на фронт. Воював в об’єднаному батальйоні ім. Шейха Мансура. За деякий час він став одним з командирів, очоливши штурмовий розвідувальний підрозділ, який назвали «Групою Махно» за позивним Артура – «Махно». Цей підрозділ працював переважно на «нулі» або на території противника. Пізніше воїн підписав контракт з в/ч А 0515, яка підпорядковується Головному управлінню розвідки Міноборони України. Він бив ворога у найгарячіших ділянках фронту – на Запоріжжі, Херсонщині, Харківському напрямку та Донеччині.

Саме в бою за Бахмут Артур Пашкуляк загинув. Це сталось 2 квітня цього року. Його рідні і близькі переконані, що його подвиг заслуговує на те, щоб біля його імені писали Герой України.

img_3027-e1683996511677.png

«Мені нічого не потрібно. Для мене він і так Герой. Але це важливо для його дітей, для його 10-річного сина», – говорить дружина Артура Тетяна.

Його донька Анастасія додає, що батько віддав за Україну найцінніше – своє життя:

«Він мав усе і все залишив, щоб стати на захист України. Я не бачила ніколи, щоб чоловік так відповідально ставився до дітей, так ніжно кохав свою дружину. У нас була ідилія і він усе це залишив, поїхав добровольцем на війну, бо не міг інакше».

Підтримати петицію можна тут.

Связанные новости

«Инфоксводоканал» устанавливает европейские насосы для круглосуточного водоснабжения многоэтажек (фото)

Марина Жигалюк

Над Одесской областью сбили пять БПЛА, но есть прилет

diphenom111

Администрация Международной академической школы «Одесса» опровергла слухи о выделении денег мэрией

Легендарный Михаил Жванецкий выступил в Одесском оперном театре

odmedia

Новогодний подарок на сцене филармонии: «CHRISTMAS TANGO PROJECT»

Одесская теннисистка пробилась в третий раунд Australian Open-2024

diphenom111

Оставить комментарий