Сайт новостей настоящего одессита
Новости

Знизити ціни на ліки можна за місяць, — Тимошенко готує законопроект

Крім підвищення тарифів, збільшення податків, здорожчання товарів і послуг, українці мають вдвічі переплачувати, купуючи ліки найпершої потреби. Така ситуація, на думку Юлії Тимошенко, спровокована штучно створеною монополією на торгівлю ліками, а також вбивчою бездіяльністю влади у цьому питанні.

Лідерка «Батьківщини» переконана, що навести лад у галузі та знизити ціни на медпрепарати можна у найстисліші терміни, потрібна лише політична воля для викорінення посередників між українськими заводами-виробниками ліків та аптечними мережами.

Для цього треба усунути монополію на торгівлю ліками та дозволити аптечним мережам купувати ліки іноземного виробництва, які не зареєстровані в Україні, але мають сертифікати якості США, Великої Британії, країн ЄС, Канади, Японії та інших.

Крім того, аптечні мережі мають закуповувати ліки винятково в системі Prozzoro, на тендерній основі. Також для них треба спростити кредитування. А для посередників – встановити ліміт на викуп медпрепаратів у виробника на рівні 15-20%.

На переконання Тимошенко, це зламає монополію посередників та призведе до негайного зниження ціни. Покласти край мафії посередників Юлія Тимошенко збирається, домігшись ухвалення відповідних правок до законопроєкту №11520.

Связанные новости

В ИА «Одесса-медиа» состоялся первый этап награждения победителей рейтинга «100 юных талантов Одесского региона» (фото)

Марина Жигалюк

Снимала прилеты ракет по Одессе: правоохранители задержали очередного «блогера»

diphenom111

Юлія Тимошенко вимагає невідкладно ухвалити законопроєкт щодо заборони мобілізації юнаків віком від 18 до 25 років

diphenom111

Политтехнолог Алексей Голобуцкий: «Над солнечной Одессой нависла туча ”русского мира”»

Марина Жигалюк

Одеса відзначає 79-у річницю звільнення від фашистських загарбників

В Одессе состоится легкоатлетический забег «Одеса — Нова Пошта. Напівмарафон»

Ludmila Bulay

Оставить комментарий