Сайт новостей настоящего одессита
Новости Общество

Юлія Тимошенко проти додаткового податкового тиску на людей і ФОПів

Лідерка фракції Юлія Тимошенко переконана, що не можна обкладати додатковими поборами збіднілих людей, у той час, коли мільйонери, «інвест-няні» та бенефіціари грального бізнесу залишаються кастою недоторканних.

Вона закликала колег голосувати проти податкового тиску на простих людей і малий бізнес та нагадала, що минулого тижня податкові ініціативи влади були провалені в сесійному залі, а документ був направлений на повторне перше читання.

«Голосуйте за цей закон проти! Не знищуйте людей», – заявила Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.

Вона вщент розкритикувала податкові ініціативи влади.

«Цей податковий закон, я маю на увазі підвищення податків на заробітні плати і на ФОПів, складає всього 30 мільярдів, це не закриє дефіцит фінансування армії, але це з найбідніших верств населення забере останні копійки. Ви знаєте, що заробітна плата сьогодні в освітян, у медиків, у шахтарів і у бібліотекарів, вихователів, будівельників – нуль, нульова, на рівні мінімальної. А ви ще хочете у них забрати 5 відсотків їх заробітної плати для того, щоб фінансувати армію, у той час, коли в тіні залишаються мільярдери, мільйонери, залишаються всі, хто сьогодні може не просто заплатити на армію, а заплатити сповна», – обурено наголосила лідерка «Батьківщини».

На її переконання, знайти додаткові 500 мільярдів на фінансування потреб армії можна завдяки втіленню альтернативного плану «Батьківщини»: «Наша команда дала дуже чіткий альтернативний план, де взяти гроші для поповнення бюджету армії, але не коштом додаткових податків на ФОПів і на заробітну плату людей».

Одне з джерел ефективного поповнення бюджету, на думку Голови партії, може стати отримання доходів від заморожених активів Росії.

«Найбільший обман – це те, що альтернативи цьому закону немає. Будь ласка, у нас 3 мільярди євро, це доходи заморожених активів Росії. Чому їх не врахували? Це 120 мільярдів, а не 30 мільярдів, які ви зараз з людей знімаєте», – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами Юлії Тимошенко, мінімум 30% економіки, а це близько 700 мільярдів гривень додаткових податків, перебувають в тіні й влада не розв’язує цю проблему.

«Чому ви не оподатковуєте гральний бізнес, наприклад? Торік 140 мільярдів програли українці в азартні ігри онлайн. Так заберіть з них 40 мільярдів, як ви обіцяли, а не 30 мільярдів з найбідніших людей в країні. Заберіть з банків. Заберіть з усіх, хто не платить податки по закону про «інвест-нянь». Заберіть у багатих, у тих, хто взагалі не знає, що в Україні війна. Але не чіпайте людей!» – закликала лідерка «Батьківщини».

Связанные новости

Неизвестная Бессарабия: история маленького села с хорошим потенциалом

odmedia

В Белгород-Днестровском районе женщина отравилась угарным газом

Зеленский заявил о разрушении 30% электростанций страны, а Тимошенко советует готовиться к отключениям света и воды

diphenom111

Решил поздравить жену приятеля с днем рождения: в Одессе задержали мужчину, который запускал салюты

diphenom111

В Одессе прошла акция мариупольцев против «референдума» на оккупированных территориях

diphenom111

Одесского бизнесмена ждет суд за мошенничество с недвижимостью на Даче Ковалевского

odmedia

Оставить комментарий