Сайт новостей настоящего одессита
Новости

Одеситка композиторка Кармелла Цепколенко стала лауреаткою Національної премії імені Шевченка!

Традиційно 9 березня, у день народження Кобзаря, Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив імена лауреатів 2024 року. Відповідно Президент України видав указ про присудження цієї найвищої офіційної творчої відзнаки України. Також Зеленський з дружиною  були присутні на церемонії нагородження.

Нам, одеситам, особливо приємно, що у номінації «Музичне мистецтво» лауреаткою стала наша землячка Кармелла Цепколенко – композиторка, професор Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової, засновниця і арт-директор Міжнародного фестивалю «Два дні і дві ночі нової музики». Премію їй присуджено за низку творів останніх років – кантати «Читаючи історію», «Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?», дуель дует №14 і симфонія №5. Наші щирі вітання!

Імена переможців також було названо у номінаціях «Література», «Публіцистика, журналістика», «Візуальне мистецтво» та «Театральне мистецтво». У номінаціях «Кіно» і «Літературо- та мистецтвознавство» цьогоріч Шевченківську премію було вирішено не вручати. У 2024 році розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка складає 429 тисяч гривень.

Связанные новости

В Одессе 31 декабря, 1, 2 и 7 января на рынке «7 километр» — выходные дни!

Ludmila Bulay

SOCAR профинансировал приобретение 300 наборов для инфузии и воздушной вентиляции для одесской больницы

Благодійний фонд імені Олександра Львовича Жолобова проводить конкурс дитячих малюнків

diphenom111

На дорогах Одессы появятся новые камеры видеофиксации (адреса)

Ludmila Bulay

За последнюю неделю ситуация обострилась на трех направлениях фронта, — ВСУ

Наталья Мишина во второй раз попыталась присвоить земельные участки жителей села?

Оставить комментарий