Сайт новостей настоящего одессита
Новости

«Батьківщина» закликає якнайшвидше остаточно ухвалити законопроєкт про заборону мобілізації юнаків від 18 до 25 років

Завдяки наполегливості лідерки фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко законопроєкт щодо заборони мобілізації молоді до 25 років ухвалений в першому читанні, а депутати фракції його одностайно підтримали.

Утім в «Батьківщині» обурені діями провладної більшості, яка затягує процес остаточного ухвалення  цього законопроєкту, адже ніщо не заважало ухвалити його сьогодні в цілому.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко упевнена, що юридична колізія, через яку юнаки віком від 18 до 25 можуть бути мобілізовані, виникла невипадково, і двозначність трактувань щодо віку мобілізації треба негайно викоренити.

«Я думаю, що ні у кого з вас немає сумнівів, що невипадково в закон про мобілізацію потрапила така двозначна норма, що можна забирати зараз на фронт дітей від 18 років. Це означає, що хтось взяв і своїми ручками вписав. Зараз нам треба виправити це, тому що це пов’язано з існуванням взагалі української нації», – наголосила лідерка «Батьківщини» з трибуни парламенту, закликавши колег ухвалити документ сьогодні в цілому.

Зволікання з розглядом законопроєкту в другому читанні  Юлія Тимошенко назвала тестом для провладної більшості.

«Зараз буде тест на те, чи навмисно наших дітей з 18 років кидають непідготовленими в окопи, чи це була помилка. А тест цей буде навколо того, чи готові зараз ви проголосувати в цілому за цей законопроєкт. Якщо зараз хтось заявить, що в цілому неготовий, це означає, що ця «помилка», яка була допущена, не помилка, а свідоме знищення нашої молоді», – обурена заявила Юлія Тимошенко.

Вона запевнила провладну більшість, що «Батьківщина» усіма засобами боротиметься за те, щоб незаконна мобілізація молоді до 25 років була якнайшвидше припинена, а юридична колізія – викоренена.

Связанные новости

Госпродпотребслужба в Одессе не рекомендует купаться в море

Ludmila Bulay

Жители села Надеждовка подключают свои дома к центральной канализации

Марина Жигалюк

На Таирова водитель Toyota сбил женщину с двумя детьми

Внимание, в Одесской области предупреждают о повышении уровня воды!

Марина Жигалюк

Юлія Тимошенко: Повернення «бойових» виплат військовим – це величезний крок назустріч героям

Марина Жигалюк

Возили через Одесскую область: СБУ ликвидировала канал контрабанды иранского героина в ЕС

diphenom111

Оставить комментарий