Сайт новостей настоящего одессита
Новости Общество

БЕБ в Одесі забезпечило відшкодування експортером сої 4,2 млн грн завданих державі збитків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду справу за фактом ухилення від сплати податків щодо компанії-експортера сільськогосподарської продукції. Під час досудового розслідування підприємство перерахувало до бюджету 4,2 млн грн несплачених податків.

Фахівці теруправління встановили підприємство, що не мало підтверджень походження продукції у податковій звітності. Аналітичний продукт передали до підрозділу детективів.

— Одним з пріоритетних напрямків діяльності Територіального управління БЕБ в Одеській області є детінізація економіки. Специфіка регіону полягає в тому, що після початку повномасштабного вторгнення, порти Великої Одеси стали єдиним морським шляхом експорту української сільськогосподарської продукції. На жаль, цим намагаються скористатись недобросовісні представники ринку, які за допомогою фірм-одноденок та фіктивних директорів намагаються експортувати сільгосппродукцію без сплати відповідних податків і зборів, — зазначив керівник Теруправління БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.

За даними досудового розслідування, головний бухгалтер підприємства умисно не відобразив у податковій звітності дохід від вартості сої. Товар фактично купили за готівку та поставили на баланс підприємства, з чого мали сплатити податок на прибуток. Такі дії призвели до ухилення від сплати 4,2 млн грн податків.

— Наші фахівці здійснюють аналіз усіх учасників ринку, починаючи від виробника продукції до підприємств-нерезидентів, які її купують. Тож, нашим головним завданням залишається наповнення державного бюджету, шляхом недопущення незаконного експорту та забезпечення відшкодування завданих державі збитків у вигляді несплачених податків, — додав Сергій Мунтян.

Наразі головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України. Справу скеровано до суду.

Связанные новости

Почему в Украине начали массово раздавать повестки

100 одесситов получат муниципальную помощь на погашение задолженности по оплате за ЖКУ

Ludmila Bulay

Автобусы возвращаются на спуск Маринеско

Марина Жигалюк

«5 лет на страже безопасности Одессы»: АБ «ЗЕВС» стало лауреатом рейтинга «Народное признание» – «Одессит года» (видео)

Ludmila Bulay

Государственная налоговая служба об уплате налогах сегодня

diphenom111

Мужчина устроил стрельбу в одесской многоэтажке

diphenom111

Оставить комментарий