Сайт новостей настоящего одессита
Новости Общество

Олександр Рябець: «Посилення покарання не переможе злочинність, якщо справи не розслідуються»

На думку Зеленського, така «зброя» не зможе діяти у суспільстві постійно, але на період воєнного стану це може значною мірою допомогти державі. Так, втілити або ні президентську ідею у життя парламент має вже цього тижня. Однак чи вдала це ідея? Ми запитали у керуючого партнера юридичної компанії Legal Partner Олександра Рябця.

— Прирівнення корупційних злочинів до державної зради насправді майже не має сенсу з точки зору покарання. Адже в обох випадках покарання передбачує конфіскацію майна та великі санкції. Саме тому ця ініціатива виглядає досить популістично, бо немає випадків, коли б посилення покарання перемогло злочинність. Корупційні злочини мають не менш суворі покарання, ніж державна зрада, за умови, що розслідування будуть доведені до кінця. Тож якщо розглядати президентську пропозицію з цього боку, сенсу вона не має. Якщо влада вважає, що покарання для корупціонерів занадто маленьке, достатньо було б збільшити його терміни. 

До того ж важливим фактором є те, що корупційні злочини розслідуються такими органами як НАБУ та САП. Вони є максимально незалежними, мають щільну співпрацю з західними партнерами і фактично не підпорядковуються президенту. А якщо ж йде мова про державну зраду, цей злочин розслідується Службою безпеки України, яка підпорядкована владі. Виникає цілком логічне питання: чи не хоче таким чином офіс контролювати деякі розслідування?

На мою думку, на сьогоднішній день немає потреби посилювати санкції, знову вносити зміни у законодавство та прирівнювати одну статтю до іншої. Головне те, щоб правоохоронні органи підходили до своєї роботи сумлінно та чесно, а влада відповідно реагувала на їх запити, що виникають в ході розслідувань.

Связанные новости

В Одессе продолжают оказывать помощь жителям домов на проспекте Шевченко, пострадавших от ракетных обстрелов

Партія «Батьківщина» привезли гуманітарну допомогу сім’ям героїв Кодимської громади

Марина Жигалюк

Ночью россияне ударили дронами по энергетической инфраструктуре Одесской области

diphenom111

Утром в Киевском районе Одессы произошла стрельба

Тамила Афанасьева: «Упорным трудом, добрым сердцем и верой в наши Вооруженные силы мы приближаем нашу ПОБЕДУ и МИР!»

Это фейк: адвокат Руслана Тарпана заявил, что бизнесмен не находится в Международном розыске

diphenom111

Оставить комментарий